Vannak régi filmek. Vannak régi jó filmek (nem mondok címet, hát mindenki ismeri őket).

Ez a film, ami alapján elkészült, vagy legalább is az alapötletet minden bizonnyal szolgáltatta, a Hét mesterlövésznek. Az ember gyorsan (mndenki magáhz képest..nekem 1év) megpróbál nem komolyan ügyet vetni a lejátszó alsó részére. majd hasonlóképp mint a leszbi bulin, hamarosan ráeszmél, hogy valamiképp megzavarodott a nem létező szinkron a lejátszó és a film között. Nem, valóban 3 óra 36 perces a film.

A történet szerintem mindenkinek ismerős:

Japánok, nehéz idők, rízs, banditák (nemjófejek), nem lenni pénz, szegész paraszték, kell szamuráj(legjobbfelszamuráj kép jobb alsó sarkában, akinek olyan hülye feje van), nencs pénz - hogyan legyen mégis vagdalós movie a végére, szamuráj nem kell neki a pénz, csak a zaba (jófejek tökre), no Kill Bill        

Sikeresen lezártuk az első egy és háromnegyed órát!

második rész: szar lenni parasztnak, terepszemle, boldogság aratás nevetés, okos szamurájék tudják, hogy jönnek, JÖNNEK, okosak a szamurájok, azért 4 db-ot eltesznek láb alól a hasonlóképp bolsogtalan rablók, meghalnak sokan, most is a parasztok nyertek YES KILL BILL.

Feltétélen fontos kiemelni, hogy legyünk őszinték mindennemű történet(iség) ellenére. Elképesztően idegesítő, hogy kb az összes szereplő túljátsza magát. Mindenféle ok-okozat nélkül üvöltöznek, és széles kar-lábmozdulatokat tesznek úgyszintén érthetetlen okoblól kifolyóloag. Ez nagyon sokat ront a játékidő elviselhetőségét tekintve. A ténylegesen élvezhető részek többsége az első rész utolsó fél órája (megszokod, hogy túljátszák a szerepüket), és a második rész harcjelenetei.

Nagyon megmaradt bennem, amikor a már kiválasztott (tehát csak enni kérnek, pénzt nem, mert nincs) 7 arc elmegy a faluba. A parasztja, aki odakíséri őket legalább egy percen keresztül nem csinál mást, TÉNYLEG semmi mást, mint 10 métert spritel jobbra, majd egészen meglepő módon balra, és közben teli torokból órdít, hogy megjöttek a szamurájok. Az egyetlen dolog amiért itt nem kapcsoltam ki, hogy Kikuchiyo hangosan, direkt erőltett, és mégis még a legtermésztesebbnek tetsző röhögéssel kiröhögte.

Számomra ő volt a legkedvelhetőbb szereplő, mert megírt szerepe (hülye szamuráj) és a túljátszás nagyon kellmesen kiegészítették egymást.

 A film amiért igazán naggyá válhatott, ama evidencián túl, hogyegy szamuráj sztorit emelt 'A' kategóriás környezetbe, az nem más, mint a sok filmnél hiányolt, itt viszont tisztán kivehető hangulat, atmoszféra.

Kétségkívül igaz, hogy Kurosawának nem nagyon sikerült a későbbiekben sem 3 óra alatt filmet forgatnia, de szerintem PL a Dersu Uzala sokkal jobb volt

Hogyha választanom kéne, sookal inkább nézném meg még egyszer a Hét mesterlövészt. Tudom, szar az izlésem.

Na, de addig is GO Veg, beer Green

A bejegyzés trackback címe:

https://marcivagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr701682327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása